TRAFFICKING

Vi har startat en blogg i samarbete med ett SO projekt vi har fått från skolan. Vi ska försöka öppna upp ögonen för trafficking. Vi vill försöka att väcka samhället och försöka visa att detta är väldigt allvarlig och vanligt. För många väljer att stänga ögon och öron för trafficking. Bara för det, är de heller inte många som vet vad trafficking egentligen innebär.

I denna blogg ska vi försöka att få folk att förstå hur allvarligt och vanligt detta är. Vi vill hjälpa till att stoppa detta hemska som sker över hela världen.

Vad är egentligen trafficking?
Man kan se det hela som en enda stor kedja, trafficking kedjan. För att denna kedja ska ske finns det alltid ett offer, människohandlare, hallickor, sexköpare och vittnen.  

Offer- är oftast unga tjejer med fattiga förhållanden.

Människohandlare- lurar, kidnappar, eller säljer tjejerna. Männen är oftast charmiga och trevliga därför är det väldigt lätt att bli lurad.

Hallickor- säljer tjejerna vidare till män och får pengarna.

Sexköpare- är oftast män som är långt hemifrån som känner suget efter sex och blir därför en våldtäcksman, vissa sexköpare ser inte det som en våldtäckt, vilket det egentligen är.

Vittnen- de viktigaste personerna i traffickingkedjan som man ofta glömmer bort. Allt för få vittnen vittnar om händelser.

Vi återkommer mer med traffickingkedjan i andra inlägg.

 

Trafficking sker varje dag, under 30 minuter säljs cirka 76 offer runt om i världen och under ett år säljs 1.200.000 barn runt om i världen.Trafficking är det tredje mest vanliga brottet men eftersom människor inte väljer att prata om det så kan det tyckas inte vara lika vanligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0